zondag 20 januari 2019

13 sept 2017 DAG 12 Moab (Arches)

Als ik rond 6.30 uur wakker wordt liggen Menno en Koen nog heel hard te snurken, de slaapkoppen! Ik lees wat en ga alvast de picknicktafel dekken voor het ontbijtje. Als ik uit de tent stap zie ik dat de zon prachtig op de rotsen aan de overkant van de camping schijnt, zo een mooi begin van de dag. Rond 8.30 uur rijden we naar Arches NP. Beetje op tijd zodat we niet in de ergste hitte belanden. We rijden eerst naar Devils Garden en lopen naar de verschillende bogen. Prachtig gezicht hoe de elementen en tijd voor deze bijzondere arches heeft gezorgd. We lopen bijna 5 km en in die warmte breekt Koen toch een beetje op maar hij doet het evengoed super. Hij moet nog wat klimmen op de rotsen voor een uitzichtpunt en merkt heel grappig op dat hij zich hierdoor een hagedis voelt. 
We lopen nog een korte trail naar de Delicate Arch viewpoint waarna we lunchen in de schaduw, even uitpuffen. We raken in gesprek met een aantal koreanen die samen een bustour doen in Zuid West USA. Het blijkt dat zij allemaal al ruim 30 jaar in de us wonen maar graag toch met een Koreaanse gids op pad gaan en samen met andere Koreanen. Ook hun engels is erg beroerd. En wij maar denken dat al die mensen echt van buiten af komen maar niet dus, gewoon Amerikanen die in eigen land op vakantie zijn. En heel vriendelijk allemaal. Koen met zijn spierwitte haar vinden ze maar wat leuk. 
Als laatste stoppen we bij de Double Arch. Deze vinden we eigenlijk het mooiste, misschien omdat deze het meest spectaculair is. We lopen er naar toe en klimmen wat omhoog. Menno zelfs tot in de boog. We stoppen nog bij een aantal viewpoints maar verlaten daarna het park. Koen is inmiddels volledig gesloopt en in slaap gevallen op mijn schoot. Het is mooi geweest. We willen nog naar Dead Horse point rijden maar we houden het voor gezien. We doen dan maar wat kleine boodschapjes in Moab om 's avonds te kunnen BBQ-en en verder heel veel water. Dat is er echt doorheen gevlogen met deze hitte. En daarna nog heerlijk tijd over voor het zwembad, afkoelen! Het weer is de hele dag al stralend maar als we willen gaan BBQ-en slaat het weer opeens om en gaat dit niet door. Dan maar lekker uit eten. We eten bij Pasta Jay's, en man man man wat een heerlijke pasta, verrukkelijk! 






Geen opmerkingen:

Een reactie posten