maandag 21 januari 2019

22 sept 2017 DAG 21 Niagara Falls

De Niagara Falls, wie kent ze niet. Al heel vaak gezien op tv, in magazines etc maar nog nooit in het echt. Moeilijk om te bedenken hoe dat zal zijn. Voor onze camping is een bushalte die je naar het centrum van Niagara Falls brengt, ideaal dus. Bij aankomst zien we zo welke kant we op moeten lopen, daar waar het druk is namelijk. We beginnen maar eens bij het visitors cenre. Hier kopen we meteen kaartjes voor de Maid of the Mist boottour en Cave of the Winds. We beginnen met de boottour. We krijgen allemaal een poncho uitgedeeld en zoeken op de boot een plekje langs de reling.Wat ervaring! Zo gigantisch die watervallen, het geluid wat ze maken en het water wat opspat.
De boottocht is echt een aanrader. Terug aan wal ga je omhoog naar het platform en daar heb je fantastisch uitzicht op de watervallen. Heel mooi. Terug in het park pakken we het treintje die je langs alle stops brengt. We rijden rustig 1,5 rondje omdat Koen in slaap is gevallen en we hem zo even lekker kunnen laten slapen. Rond de lunch bedenken we dat het misschien wel leuk is om via de brug naar Canada te lopen. We hebben de paspoorten bij ons dus moet geen probleem zijn. Je kan heel makkelijk overlopen en ook bij de grens van Canada ben je zo door. We zoeken een terrasje uit en hebben hier prachtig uitzicht op de watervallen. Lunch with a view! Terug neemt het wat meer tijd in beslag, er staat een langere rij en ook de paspoorten worden streng gecontroleerd. Nog even de vraag wat je komt doen en als we uitleggen dat we alleen zijn lunchen in Canada kijken ze ons een beetje vreemd aan haha. Terug in de US doen we de tour Cave of the Winds, deze brengt je heel dicht bij aan de onderkant van een deel van de waterval. Ook heel tof, maar inderdaad een enorme wind en je wordt ook kletsnat, gelukkig hebben we de poncho's nog en kregen we ook sandalen uitgedeeld zodat je eigen schoenen droog kunnen blijven. 
Aan het einde van de middag gaan we terug naar het centrale uitkijkpunt, hier sta je vlakbij het punt waar ze naar beneden vallen. Ook heel indrukwekkend hoe veel water en constant langs stroomt en naar beneden dendert. Als de avond nadert zoeken we een restaurant en zien al gauw het Hard Rock CafĂ©, daar gaan we naar toe en eten heerlijk. En Koen vindt het ook leuk met alle muziek. 







Geen opmerkingen:

Een reactie posten