donderdag 17 januari 2019

7 sept 2017 DAG 6 Yosemite

We hebben goed geslapen en blijven lekker nog even liggen. Even wat lezen en relaxed wakker worden. Rond 7 uur gaan we naar camping verderop om te douchen omdat onze eigen camping die niet heeft. Hierna lekker ontbijten, het is wat fris maar met een trui aan is het evengoed lekker buiten. Na het ontbijtje nog even verder relaxen, Menno en Koen voetballen wat en ik zit heerlijk op een rots in het ochtendzonnetje wat te lezen.
Rond half 10 gaan we op pad. De eerste stop is Yosemite Falls. Een korte trail geeft je prachtig uitzicht op de hoge waterval. We klauteren daar wat op de rotsen en drinken water uit de beek.
Vervolgens rijden we naar Glacier Point, dit is ong 45 minuten rijden en ondertussen doet Koen een dutje in de auto. Daar aangekomen smeren we een boterham en genieten van de prachtige uitzichten. De rook zorgt ervoor dat we niet heel ver kunnen zien maar desalniettemin is het ongelofelijk mooi. En een groot verschil met 2008 toen Menno en ik daar waren en we niks konden zien omdat we in een dikke mistlaag stonden. We blijven een tijdje hangen om van de uitzichten te genieten en rijden daarna terug naar de camping waar wel snel appeltje eten om gelijk weer verder op pad te gaan. Vlakbij de camping zijn de Vernall Falls. Een korte maar steile trail brengt je hier naar toe. We paaien Koen met een ijsje na afloop en zo ziet hij die tocht ook wel zitten ;)
Menno en ik dragen hem wel af en toe op onze rug want het is echt wel steil en het laatste stuk ook nog steile trappen. Uiteindelijk gaan we niet helemaal naar de top omdat we het te glad vinden en te steil en daarom niet verantwoord met Koen. Maar het geeft helemaal niks want vanaf waar we staan hebben ook prachtig uitzicht, inclusief regenboog. Na deze tocht willen we nog even duiken in het zwembad maar helaas is deze dicht omdat het hoogseizoen voorbij is. Dan maar wat lekkers om onszelf te trakteren. We hebben ruim 10 km gelopen, inclusief steile klim dus vooral heel trots op onze Koen die de hele dag zonder te zeuren meeloopt! We chillen nog wat bij de tent en eten daarna lekker pizza bij Half Dome village.
Wat een fantastische dag, zo enorm genoten. Van en met elkaar en van het schitterende Yosemite, wat we morgen helaas alweer moeten verlaten. Maar niet getreurd, new adventures awaits!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten