donderdag 17 januari 2019

8 sept 2017 DAG 7 Yosemite NP - Lake Tahoe

We staan lekker relaxed op. Gaan eerst douchen, dan ontbijten. Daarna installeren we Koen met tablet in de auto zodat wij de spullen in rap tempo kunnen inpakken. Dit is zo gedaan gelukkig en dus rijden we redelijk op tijd weg van de camping. De route naar Lake Tahoe brengt ons weer over de Tioga Pass. De Luomme Meadows geeft schitterend uitzicht. We stoppen af en toe voor een foto terwijl Koen heerlijk ligt te tukken. En aan het einde van de pass krijgen we schitterend uitzicht op Mono Lake.
Bij Lee Vinning aangekomen tanken we en smeren we een broodje met op de achtergrond het mooie Mono Lake. Zo'n heerlijk gevoel van vrijheid!
Vervolgens rijden we in 1 keer door naar Fallen Leaf bij Lake Tahoe waar onze camping is. Daar aangekomen is de lucht grijs en boven ons regenwolken. Snel de tent opzetten dus. De eerste spatjes vallen maar gelukkig begint het pas echt te regenen als de tent staat en alle spullen zijn geïnstalleerd. Omdat het inmiddels zo hard regent besluiten we om maar ergens een hapje te gaan eten i.p.v. zelf te koken. Lekker luxe en helemaal niet erg :)
De camping zelf ligt midden in het bos, extra oppassen voor beren dus. Het belooft een koude nacht te worden dus we trekken vroeg onze warme pyjama's aan en kijken samen een filmpje in de tent.
Opeens horen we veel lawaai bij de buren, gegil en getoeter van een auto, we maken eruit op dat er een beer bij hun tent zit. We zeggen maar niks tegen Koen en doen alsof de buren een feestje hebben. Na de film valt Koen al snel in slaap en wordt niet meer wakker van de herrie. Ook niet wanneer de buren weer hard toeteren, en ik moet nog plassen.... Ik wacht nog even maar durf echt niet alleen, ik hoor naast de tent al de hele tijd geritsel wat Menno afschuift als vogeltjes of eekhoorntjes maar ik weet het niet. Menno wilt wel even mee om bij te schijnen met de zaklamp, het is namelijk echt pikkedonker overal. Als ik de tent uitstap en de zaklamp op het hoge gras naast onze tent schijn hoor ik het geritsel nog erger worden. Net op het moment dat Menno ook naar buiten stapt verschijnt een mega zwarte beer uit diezelfde bosjes en rent vlak langs ons de andere kant op.WAhhhhh we schrikken ons wezenloos. Maar de beer net zo want die rent snel weg en we zien z'n kont zo weer tussen de bosjes verderop verdwijnen. Pffff we moeten ook meteen lachen om deze hele situatie en de schrik. De buren die ons hoorde gillen komen polshoogte nemen en blazen nog even op hun luchthoorn om zeker te weten dat de beer niet in de buurt blijft. Toch een beer gezien deze vakantie... haha. Hierna proberen we te gaan slapen maar de kou en alle geluiden helpen niet echt. En m'n plas hou ik de rest van de nacht wel op....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten