zaterdag 22 april 2017

Dag 13: Crystal River – Madeira Beach

5.00 uur gaat onze wekker… pffff wat vroeg! Maar hopelijk de moeite waard want we gaan met zeekoeien zwemmen. We rijden nog in het donker richting het centrum waar het bedrijf zit. Er zijn er in de omgeving van Crystal River meerdere die dergelijke tours aanbieden maar deze leek ons het beste. We krijgen een korte uitleg over zeekoeien maar ook wat we wel en vooral niet mogen doen als we eenmaal in het water liggen en de zeekoeien er zijn. Hierna trekken we onze wetsuits aan en worden met een busje naar de haven gebracht. Eenmaal op de boot duurt het even voor we ze vinden maar opeens zien we een groepje van 9 zeekoeien. We mogen rustig het water in met onze drijftubes en snorkels. Het water is niet heel helder dus het moment dat er opeens een zeekoe voor je opdoemt is toch even schrikken, zo lijken ze best groot namelijk maar zeekoeien doen echt helemaal niks dus bang zijn we zeker niet. We zwemmen soms zomaar langs je of onder je door, een prachtig gezicht. We zien en horen ze zelfs grazen onder water, zo grappig. We blijven bijna een uur lang bij de zeekoeien in het water. Ook Koen gaat even mee het water in. Hij wilt geen snorkel op, dat vindt ie maar vreemd maar blijft wel even rustig hangen op de drijvers en ziet de zeekoeien boven het water uitsteken zo nu en dan. Hij vindt het ook hartstikke mooi. Wat een ervaring om die beesten van zo dichtbij te zien en te voelen. We balen echt als de tour alweer voorbij is en we weer terugvaren naar de haven.

Eenmaal terug bij het tourbedrijf kan je een film kopen die gemaakt is door een van de gidsen met onderwater beelden. We vinden deze echter wat prijzig en een van de tourgenoten heeft ook een film gemaakt dus wisselen we mailadressen uit en vragen om een kopie van zijn film. Dit is geen probleem dus helemaal super.  Kunnen we het thuis nog eens rustig terugkijken.

Rond de middag komen we aan op onze camping in Madeira Beach. We blijven hier 2 nachten zodat we lekker kunnen genieten van het strand.

’s Avonds maakt Menno een vuurtje voor de hamburgers, lekker!!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten