zaterdag 22 april 2017

Dag 18: Key Largo – Key West

Het is werkelijk schitterend weer, ideaal om een dagje The Keys te verkennen.

Na ons ontbijtje rijden we de I-1 op om naar het zuidelijkste punt van Amerika te rijden: Key West. Tijdens deze rit heb je uitzicht op de prachtige blauwe kleuren van de zee, het is paradijselijk mooi.

We stoppen eerst bij het visitors centre om informatie op te vragen wat de leukste stoppunten zijn onderweg. We krijgen een aantal goede tips zoals de eerste stop bij Robbie’s in Islamorada. Hier kan je de tarpons (vissen) voeren. Je koopt een emmertje vissen om deze te voeren aan de tarpons, echter krioelt het ook van de pelikanen die precies weten wat er in de emmertjes zitten… en ze zijn brutaal ook. We krijgen dan ook snel de uitleg om de waterslang te gebruiken om de pelikanen weg te jagen. Nou dat hoeven we Koen niet twee keer te vragen, die pakt gelijk de waterslang en vindt het prachtig om de pelikanen (en af en toe wat andere toeristen haha) weg te sproeien. Het voeren laat hij liever aan zijn vader over, dat vindt hij toch een beetje te eng, het zijn ook wel enorme vissen en happen zo die visjes uit je hand.

Na deze vermakelijke stop rijden we verder naar Marathon, hier is een prachtig zandstrand met een nog mooiere zee. We blijven hier lekker een tijdje hangen, smeren een boterham op het strand en genieten volop!

Eind van de middag arriveren we in Key West. De camping heeft een klein zwembadje dus hier kunnen we ook nog even relaxen en plonsen met Koen. Vlakbij is blijkbaar een militaire basis o.i.d. want de straaljagers blijven komen en gaan, oorverdovend maar een prachtig gezicht om van zo dichtbij te zien. We eten op de camping zelf en gaan daarna nog het centrum van Key West verkennen. We bezoeken het meest zuidwestelijke puntje waar iedereen een foto wilt maken, heerlijk even de toerist uithangen met zijn allen. Verder doet het stadje heel relaxed aan, het heeft heel veel Caribische invloeden en dat zie en merk je overal. We genieten van een mooie zonsondergang onder het genot van een biertje en live muziek op de pier…. Wat een heerlijk vakantiegevoel, jammer dat we morgen alweer vertrekken, hier hadden we nog veel langer willen blijven.





















Geen opmerkingen:

Een reactie posten