zaterdag 22 april 2017

Dag 16: Fort Myers Beach – Chokoloskee

Het is vandaag 16 april en dat betekent; Koen is jarig! 3 jaar alweer, onze grote vriend.
We hebben de camper versierd met slingers en ballonnen en natuurlijk kadootjes en taart. Thuis hebben we ook zijn verjaardag al gevierd maar op de dag zelf hoor je ook altijd even stil te staan bij je verjaardag toch? Koen voelt zich in ieder geval echt jarig en is blij met zijn kadootje.

’s Ochtends struinen we nog wat op het strand. Het zand is trouwens heel bijzonder, het is zo zacht en fijn, het lijkt wel bakmeel. Het voelt echt heerlijk om op te lopen.

Eenmaal alles weer ingepakt vertrekken we richting de Everglades. Eenmaal daar gaan we mee met een airboattour. Voor het lawaai van de boot krijgen we alle drie oorbeschermers op en dan gaan we, supertof om zo hard door de everglades te varen. We liggen dan ook in een deuk als we merken dat Koen in slaap gevallen is. Blijkbaar totaal niet onder de indruk van de snelheid en lawaai haha.

We zien heel veel van de mangroves, prachtig gezicht. En zien zelfs wat wasberen die daar leven, hadden we daar echt niet verwacht maar grappig om te zien hoe nieuwsgierig, nouja vooral hongerig denk ik, zijn.

Helaas zien we tijdens de trip geen alligators, maar we krijgen paar tips welke weggentjes we kunnen nemen om zeker alligators te zien. Dus eenmaal weer in de camper gaan we op alligatorjacht. En dan op een klein afgelegen weggentje zien we er een zwemmen, en dan nog een en dan nog een… uiteindelijk heel veel dus. Ze liggen lekker te luieren aan de kant of zwemmen heel relaxed heen en weer. Koen vindt het prachtig om te zien. En aangezien het lekker afgelegen is mag hij even achter het stuur van de camper kruipen om te sturen. En stuurt zo langs de alligators over de weg, wat is er nou mooier voor een kerel van 3?


De camping is in Chokoloskee waar we eind van de middag aankomen. We genieten nog even languit in het zonnetje. 















Geen opmerkingen:

Een reactie posten