woensdag 12 december 2012

Dag 10: Telegraph Cove - Port Hardy

We verlaten Telegraph Cove weer en gaan op weg naar Port McNeill. Hier willen we de ferry pakken naar Alert Bay. Een heel klein eilandje wat bekend staat om zijn indianenhistorie. Het schijnt dat de eerste indianenstammen hier vandaan kwamen. We laten de camper staan en gaan te voet over, het is toch maar een klein eilandje dus dat moet makkelijk te doen zijn.

We vragen eerst wat info bij het visitors centre en eten even een broodje. Het museum wordt heel hoog aangeschreven dus hier gaan we eerst een kijkje nemen. Eerlijk gezegd vinden wij het er niet zoveel aan. Het is klein en minder interessant als gedacht. Buiten bij het museum zijn ze een totempaal aan het maken en een van de woodcarvers legt uit dat de paal naar Leiden in Nederland gaat voor het volkenduin museum, dat is dan wel weer grappig.
We vervolgen onze weg naar de hoogste totempaal ter wereld... Hij is inderdaad erg hoog maar niet heel mooi ofzo. Verder zijn er ook nog de heilige begraafplaatsen te zien maar eigenlijk vinden we het allemaal niet bijster interessant. De bald eagles die in grote getalen boven onze hoofden zweven en het nest wat verderop in een park goed te zien zou zijn vinden wij veel leuker. In het park aangekomen zien we inderdaad het nest met een jong erin. Prachtig mooi gezicht en van nog redelijk dichtbij ook. Het park zelf is ook niet onaardig dus dat is wel een leuk wandelingetje.

Rond 3 uur nemen we de ferry terug naar Port McNeill en vanaf daar rijden we door naar Port Hardy. Hier komen we op een mooie camping terecht even buiten het dorpje. Het is mooi weer dus wordt er weer een vuur gemaakt om vervolgens de hamburgers erop te gooien. Verrukkelijk!!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten