woensdag 12 december 2012

Dag 11: Port Hardy - Gold River

We staan op een mooie camping en met nog veel mooiere douchjes. Echt heerlijk om weer eens uitgebreid te douchen.
Na een vlug ontbijt gaan we op weg richting Strathcona Provincial park. Hier willen we even rondkijken en dan zien waar we uitkomen. We schatten zo'n beetje bij Gold River, iets buiten het park. De weg ernaar toe is best lang en we wisselen elkaar af met rijden zodat de ander z'n ogen even dicht kan doen.
We lunchen bij Campbell River en rijden dan in 1 keer door.

In het park aangekomen besluiten we maar een paar hikes te doen, namelijk degenen die leiden naar watervallen. Het zijn echt leuke en niet te lange wandelingetjes en de beloning is fantastisch mooi. De eerste waterval is verscholen in het bos en dat geeft een heel mooi uitzicht.
Voor de volgende moeten we weer een stuk verder rijden het bochtige weggetje maar die waterval is ook schitterend en de hike ernaar toe ook super. We klauteren over de rotsen om een beter uitzicht te krijgen en jeetje wat voel je je klein bij zoveel geweld.

We nemen dezelfde weg weer terug richting de afslag Gold River. Onderweg zien we nog een waterval en rijden dan door naar het dorpje, het is ondertussen al 18 uur dus tijd om weer op zoek te gaan naar een camping.
We vinden er eentje maar deze is unserviced. Zonder water en stroom dus, nouja dat overleven we wel 1 nachtje en lekker goedkoop...












Geen opmerkingen:

Een reactie posten