woensdag 12 december 2012

Dag 14: Tofino

Als ik wakker ben kijk ik gelijk maar buiten, geen regen maar ook geen zon. Het wordt dus een droog maar wel beetje bewolkt dagje. Nouja beter dan regen toch? We doen lekker rustig aan, douchen, smeren een broodje voor de lunch en rond 11 uur melden we ons voor de hot springs tour.
Het blijkt dat we de enigen zijn dus hebben we de hele boot voor ons zelf. Een boottocht van 1,5 uur moeten ons uiteindelijk bij hot springs cove brengen. Onderweg kijken we nog of we wat whales spotten, helaas niet maar zien wel ander wildlife. We lachen om de stellar sea lions, die met hun nieuwsgierige koppen boven het water uitsteken. Een andere groep is lekker op de golven aan het surfen en de dikke grote mannetjes liggen op de rotsen me luieren. Verderop zien we nog een paar zeeotters die lekker op hun rug aan het drijven zijn, zo schattig om te zien.

Wanneer we zijn aangekomen en weer aan wal staan moeten we nog een wandeling van zo'n 30 minuten afleggen voor we bij de hot springs zijn. Het is een leuke wandeling dwars door het bos via een boardwalk. Het is gelukkig rustig, niet zo veel toeristen wat op plaats van bestemming zien we dat de springs niet zo groot zijn. 
We eten eerst nog even de lunch en dan zwemkleding aan en badderen maar.
Het water is echt superwarm, vooral het bovenste 'bad'. Tegen de 50 graden. Het onderste 'bad' is gelukkig wat minder warm en daar gaan we dan ook maar naar toe. Het is nog even lastig om er te
komen want de stenen zijn enorm glad en je moet goed uitkijken dat je niet op je plaat gaat. Gelukkig gaat het goed en kunnen we even relaxen in de natuurlijke warmtebronnen. Even afkoelen en dan nog een keer badderen en dan maar weer omkleden. We genieten nog even van het uitzicht en lopen dan weer terug.
Op de terugweg zijn we weer de enigen op de boot en krijgen een private tour. Weer op zoek naar gray whales maar helaas weer geen geluk...

Terug in de haven begint het weer te regenen en niet zo'n klein beetje ook. We hebben enorm te doen met alle mensen in tentjes naast ons op de camping. Blij dat ik in m'n lekker verwarmde en droge campertje zit.
Het is ondertussen etenstijd en eten dus maar in de camper en daarna gaan we vroeg te bed. Morgen gaat de wekker om 4.30 uur ivm de fishing trip. Hopelijk mooier weer!!















Geen opmerkingen:

Een reactie posten