woensdag 12 december 2012

Dag 12: Gold River - Tofino

We staan vroeg op en hebben weer een aardig ritje voor de boeg naar de westkust van het eiland; Tofino.
We besluiten eerst nog in Gold River wat grotten te bezoeken. Hier staat de plaats tenslotte bekend om.
De weg er naar toe is niet verhard en vol gaten dus het rijdt enorm beroerd. Uiteindelijk vinden we de grotten maar om nou te zeggen dat het geweldig mooi is. We kijken een beetje rond, vinden het wel grappig dat we in de sneeuw lopen maar verder zijn we snel weer vertrokken.
We rijden de onverharde belabberde weg weer terug en geven plankgas richting Tofino.

We stoppen onderweg om wat te eten en even later nog een stop voor de little Qualicum falls. Het is een mooie wandeling langs de kleine canyon waarje de upper en de lower falls kan bekijken. Erg mooi en het was even een leuke stop tijdens de lange rit.

We vervolgen onze weg via de highway 4, a long and winding road, en vooral het laatste stuk is erg smal met heel veel bochten. Het is dus opletten geblazen en dat blijkt later ook wel als we stil staan in de file omdat er een paar honderd meter verderop een ongeluk is gebeurd met een auto en motor. We moeten zo'n half uur wachten voor de politie en ambulance met gillende sirenes er vandoor gaan en wij weer door kunnen rijden.

Begin van de avond komen we dan eindelijk aan bij onze camping; Bella Pacifica. We reserveren voor een paar nachten en mogen een plaatsje gaan uitzoeken. Het is werkelijk waar een bella plekje want we zitten letterlijk aan het strand met uitzicht op de pacific ocean, FANTASTISCH!!!
Men sluit de camper aan, ik klap de stoeltjes uit, biertjes erbij, hotdogs op het vuur en genieten maar. Laat die laatste daagjes Vancouver Island maar komen.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten