woensdag 12 december 2012

Dag 17: Vancouver

We slapen een beetje uit, hebben heerlijke douchjes, dus zijn helemaal fris en fruitig. Wat gaan we doen??
We besluiten dat we deze camping gaan verlaten en dat we vanavond op een andere camping, dichter bij het verhuurbedrijf willen staan. Verder moeten we onze spullen inpakken en de camper een beetje schoonmaken maar dan houden we nog genoeg tijd over om nog iets te gaan doen in de omgeving. We rijden daarom naar een Visitors Centre in de buurt en vragen daar wat informatie. Niet ver rijden ligt een mooi wandelgebied en een Bird Sanctuary.
We rijden eerst naar het wandelgebied maar daar aangekomen begint het een beetje te regenen en het ziet er ook niet heel aantrekkelijk uit, vlak naast een snelweg en een woonwijk. Dus dan maar doorrijden naar het Bird Sanctuary. De route brengt ons echt door het platteland van Vancouver. Weilanden met koeien, schapen en paarden, maar ook velden vol aardbeien en bessen, mooie boederijen. Het doet ons ook wel een beetje aan thuis denken, als je even de bergtoppen in de verte wegdenkt. Prachtig allemaal hoor.
Bij het bird sanctuary betalen we de entree en worden gelijk aangevallen door een tiental ganzen die denken dat we voer hebben. Dat hebben we niet en dat wordt ons niet in dank afgenomen want ze beginnen te blazen als we langs ze lopen. Gezellig hoor hier haha.
We lopen een aardig rondje en proberen wat vogels te spotten. Zien hier en daar wat rond fladderen. Uiteraard de bald eagle… die zie je hier overal maar blijft schitterend. Het is een prachtig gebied met bos en vijvers maar ook moeras en weiland. Je kan er echt uren vertoeven en lekker rondwandelen maar we moeten ook nog onze klusjes doen dus we vertrekken weer en nu richting de camping.
De camping is maar 15 minuten verderop en echt de aller- aller lelijkste camping die ik ooit gezien heb… Vreselijk maar wel handig i.v.m. ligging. We moeten het er dus maar mee doen.
We reserveren een plek en gaan dan weer verder op pad. Even wat laatste boodschapjes doen en de camper wassen. Het is nog even zoeken naar een geschikte wasstraat maar na deze gesopt te hebben rijden we weer terug. Nu nog onze spullen inpakken en de camper van binnen opruimen en dan is het toch echt onze laatste avondje in de camper.
Jammer dat we op zo’n vreselijke camping zitten maar we maken het wel knus met de gordijntjes dicht en de kaarsjes aan.
We gaan vroeg slapen want morgen willen we om 6 uur opstaan om op tijd te kunnen vertrekken. Voor de laatste keer klappen we het bed weer uit en maken we het op; iets wat we in ieder geval niet gaan missen… maar we gaan toch wel een beetje balend slapen. Weltrusen!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten