maandag 21 januari 2019

18 sept 2017 Dag 17 Des Moines - Dunewood

Vandaag leggen we de laatste afstand richting Chicago af. We staan relaxed op en na ons ontbijtje gaan we op pad. Eindbestemming is het Indiana Dunes State Park om daar 2 nachten te camperen.
Als we net onderweg zijn stoppen we eerst bij het plaatsje Pella. Dit staat bekend als een Nederlands plaatsje in Amerika. Het is klein maar in het centrum hebben ze een heuse gracht met brug nagemaakt, inclusief grachtenpandjes. Ook is er een molen en de gevels van de gebouwen zijn veelal in Hollandse stijl. Ook zijn op de gevels veel winkels en bedrijven veel Nederlandse namen te zien zoals Van Essen, Van Hemert, Van der Ploeg en natuurlijk Jansen. Ook is er een bakkerij Jaarsma waar we krentenbollen en bruine kadetten kopen, mmm echt heerlijk. Daarnaast verkopen ze ook heel veel producten van NL merken zoals de Ruijter en Calvé. We doen een rondje door het dorpje en rijden daarna weer verder over de I80. Rond lunchtijd arriveren we bij afrit 298 waar de grootste truckstop ter wereld is. Naast de vele tankstations, eettentjes en carwashes is er een grote winkel met enorm veel auto en truck accessoires en onderdelen, en midden in de winkel staan ook nog een 2 trucks. Vindt Koen natuurlijk te gek dus die vermaakt zich even heerlijk.
Hierna nog even vol gas voor de laatste uurtjes. Helaas nog wat file waardoor we pas rond 17.30 uur op de camping aankomen. We zetten snel de tent op en maken een soepie klaar, lekker makkelijk. Nog even een vuurtje erbij en zo kunnen we nog even lekker buiten blijven zitten en een spelletje doen.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten