donderdag 17 januari 2019

6 sept 2017 DAG 5 Yosemite

Wakker worden in je tentje, heerlijk! Vroeg wakker maar goed geslapen. Om 7 uur zijn we alle drie buiten om te ontbijten. We struinen wat over de camping en hebben daar al prachtig uitzicht op een beekje met daarachter een grote rotspartij. De eekhoorntjes lopen overal om je heen en even verderop staan wat hertjes te grazen, mooier wordt het niet toch?!
Na wat opfrissen en omkleden halen we nog wat kleine boodschapjes en gaan daarna op pad. Koen wilt heel graag de grote seqoia bomen zien. Helaas is de bekende Mariposa Grove gesloten voor onderhoud maar verderop in het park staan ook nog een aantal bomen. We rijden die kant op, lunchen daar en lopen vervolgens de korte trail naar de bomen. Daar aangekomen kan je een kort rondje lopen langs de reuzen. Een van de bomen is omgevallen en een tunnel geworden. Koen vindt het prachtig en kijkt zijn ogen uit en als we weer op het punt staan om weer terug te lopen naar de parkeerplaats geeft hij spontaan een knuffel aan de boom. De route terug is ruim een mijl alleen maar omhoog lopen en Koen loopt het op 50 meter na allemaal zelf, wat een topper!
Terug in de auto rijden we verder op de Tioga pass. We stoppen bij een meer waar we even met onze voetjes het koude water voelen en rijden daarna terug naar uitzichtpunt Hompstead. Helaas hebben we weinig uitzicht door de vele rook van de bosbranden.
Rond 17 uur komen we terug bij Half Dome waar de lage zon voor mooie uitzichten op de rotsen zorgt, prachtig!
Na een verdiend ijsje gaan we terug naar de camping waar we lekker provisorisch onze eigen maaltijd in elkaar flansen op 1 pitje. Maar de macaroni is evengoed lekker en zitten daarna nog even lekker bij een vuurtje om na te genieten van de mooie dag.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten