zaterdag 23 oktober 2010

Dag 1 Amsterdam - San Francisco

Dag 1     Maandag 26 mei:       Amsterdam Schiphol-San Francisco

Eindelijk...het is zover!
Maandagochtend 7 uur, de wekker gaat. Vandaag gaat het dan eindelijk gebeuren; Vakantie naar Amerika!
Ik ben wakker en het valt me alles mee hoe zenuwachtig ik me voel, zou me eigenlijk best nog wel een keertje om willen draaien. Als ik me omdraai en naar Menno kijk is die nog in diepe rust, heerlijk zo´n slaapkop.
Toch maar uit bed gestapt en alles in orde gemaakt. Koffers waren zo goed als al gepakt dus we zijn zo klaar.
8.15 uur komt m´n broertje ons ophalen. Ook op weg naar Schiphol niet zenuwachtig, ach ja ik heb dan ook aan alles gedacht dus er kan weinig fout gaan.
Inchecken gaat snel, alleen wel even wat overgeheveld met de koffers, de mijne was natuurlijk wat te zwaar.
Bij see buy fly een nieuwe fotocamera gekocht,  onze camera hield het 1 dag voor de vakantie voor gezien. Maar we zijn blij met de nieuwe aankoop en kijken nu al uit naar al die prachtige plaatjes die we gaan maken. Nog even een drankje op Schiphol en 1,5 uur wachten tot we door de controle mogen. Bij de vraag wat we gingen doen in de VS hebben we heel serieus en eerlijk geantwoord. Deze beveiligingsman, ernstig kijkend door zijn te kleine brilletje, leek mij niet in voor grappen.
12 uur precies op tijd gaan we de lucht in, vreselijk dat opstijgen maar altijd weer een wonder dat ze zo´n gevaarte de lucht in krijgen. Op zo´n moment altijd extra bewondering voor m´n grote broer.
Nu zo´n 5,5 uur onderweg en ruim 4000 km gevlogen, nog 2,5 uur tot New York en dan weer 7 uur de lucht in. We houden ons bezig met spelletjes, lezen of film kijken maar zijn ´t stiekem nu al zat maar goed het vooruitzicht van de komende 3 weken maakt alles goed...

Geland op JFK, met een mooi uitzicht op de skyline van Manhattan ergens ver in de mist tijdens de landing. Achteraf gezien ook het enige wat we van NY City gezien hebben. Allemaal uitgestapt komen we als één grote kudde in een te smalle gang terecht. We kunnen niet verder en worden opgehouden voor de controle. Al snel komt er een klein vrouwtje van de beveiliging aanlopen: ´Left side US, right side not US´. Dus vormen we met zn allen 2 nette rechte rijen en blijven keurig wachten. Na 15 minuten wachten mag ´US´lopen en moeten wij wachten maar 2 seconden daarna mag ook ´Not US´ lopen waardoor we weer als een kudde samenkomen en bij de volgende controle weer verdeeld moeten worden. Nu wachten voor de douane controle, als we aan de beurt zijn worden we geholpen door het stereotype amerikaan in uniform. Snel koffers gehaald en weer ingeleverd voor de volgende vlucht.

Uur later stijgen we weer op. Vlucht verloopt voorspoedig en hebben lekker ruime plaatsen. Het vliegen worden we wel al echt zat en zijn blij als we er zijn. Nu snel de auto ophalen bij Alamo. Toch maar wel voor een TomTom gekozen...waarom ook niet hé. Beneden in de garage mag je zelf een auto uitzoeken en wegrijden. We kiezen voor een donkerrode Pontiac Torrent met maar 3000 M op de teller. Nu snel naar ons hotel. De TomTom heeft zich nu al terugbetaald, we rijden in 1x goed en checken snel in. We bestellen een pizza want we hebben enorme honger, alleen duurt het wel even voordat deze er is. Onze ogen vallen al dicht en rond 24.00 uur gaat dan eindelijk het licht uit...

Onze auto voor 3 weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten