zondag 24 oktober 2010

Dag 16 Monterey - Arcata/McKinleyville

Dag 16   Dinsdag 10 juni:         Monterey-Arcata/McKinleyville (422M-680km)

Vandaag een lange rit voor de boeg. Vanaf San Francisco is het zo´n 5 uur rijden naar Ot, maar wij rijden vanaf Monterey dus gaan er vanuit dat we zo´n 6,5 uur onderweg zullen zijn.
We nemen vandaag de 101, dit is de highway vanaf LA naar het noorden toe. Wanneer we na 1,5 uur San Francisco inrijden komen we in een enorme lange file terecht, blijkt natuurlijk achteraf want van te voren weet je dat nog niet. Het duurt 2 uur voordat we weer een beetje op gang komen. Ondertussen is de nood nogal hoog geworden bij mij maar het is niet zo makkelijk om zomaar ergens te stoppen. Uiteindelijk komen we in een park terecht waar ze ook nog eens wc´s hebben staan…wat een opluchting!
We komen in het centrum van San Francisco en moeten over de Golden Gate Bridge verder naar de 101. We hopen dat we een goed uitzicht hebben op deze beroemde brug aangezien deze vaak in een dikke laag mist is verpakt. Wanneer we aanrijden zien we de brug goed, geen mist! We stoppen bij het viewpoint om wat mooie foto´s te maken en daarna rijden we de brug over. We hebben nu alleen nog maar een stuk snelweg voor ons, planken denken we!
Dit valt erg tegen, nou ja eigenlijk juist niet want de weg is echt schitterend. We rijden het eerste gedeelte door tientallen wijngaarden, die in rechte rijen op de heuvels staan. Daarna komen we steeds verder in de bergen terecht. De weg voert langs een rivier en dik beboste bergen.
We rijden door Redwood NP, we stoppen niet want daar hebben we gewoon geen tijd voor maar ook om er gewoon door heen te rijden is schitterend. Deze mooie rit is niet helemaal wat we verwacht hadden en de rit duurt nu ook langer dan verwacht al komt dat waarschijnlijk ook omdat ik voor een groot deel achter het stuur zit aangezien Menno zich niet lekker voelt. Om half zeven ´s avonds komen we dan eindelijk aan in McKinleyville, Home of Otto Vennik.…9,5 uur achter elkaar in de auto is niet echt bevordelijk voor het menselijk lichaam dus we zijn erg blij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten