zaterdag 23 oktober 2010

Dag 3 Yosemite NP - Sequoia NP

Dag 3     Woensdag 28 mei:     Oakhurst-Visalia  (256M-412km)
·         Sequoia National Park

Vanochtend worden we weer vroeg wakker, 4.30 uur. Gelukkig daarna nog wel wat geslapen en om 6.30 uur opgestaan.
We ontbijten in het hotel en gaan daarna snel op weg. Begin van de route rijden we door veel fruitgaarden waarna we steeds verder de bergen in gaan. Ook hier is de omgeving ontzettend mooi. Bij de ingang van het park kiezen we voor de route naar Kings Canyon. Deze schijnt erg mooi te zijn met uitzichtpunten en watervallen. Nou niets is minder waar.
De route is echt fantastisch. Wat een natuur, van steile rotsen, watervallen, rivieren en mooie bloemen en planten. Onderweg raken we aan de praat met Nederlanders, vader en zoon, zij hebben  zojuist een beer gezien...helaas wij nog niet. We nemen de route terug en gaan verder naar Sequoia NP waar we door het Giant Forest rijden. Deze route is ook weer net zo fantastisch, overal in de bossen staan de grote Sequoia Trees. We genieten van het uitzicht en kijken ondertussen goed of we een beer kunnen spotten. Plotseling wanneer we net een bocht om komen rijden steekt er een beer over.
We schrikken allebei en zetten meteen de auto stil. We maken een mooie foto en opeens komt er nog een beer de weg oversteken. We kijken nog even naar deze prachtige beesten en ik begrijp waarom ze hier in Californië zo trots zijn op hun symbool. We willen langer kijken maar moeten door vanwege de andere auto´s maar we zijn beiden nog lang stil van deze ervaring. Absoluut nu al een van de hoogtepunten van deze reis.
Rond 16.30 uur komen we aan bij Holiday Inn Hotel. De zon schijnt dus we gaan nog even zwemmen buiten, eten in het restaurant en zoeken daarna snel onze kooi op. Morgen een lange rit naar Las Vegas!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten