zondag 24 oktober 2010

Dag 12 Palm Springs - Los Angeles

Dag 12   Vrijdag 6 juni:             Palm Springs- Los Angeles (150M-241km)
                                        - Indian Canyons

Vandaag weer vroeg op en besluiten nog de Indian Canyons te bezoeken in Palm Springs voor we verder rijden naar LA. Het park bestaat uit verschillende canyons en is helemaal in het bezit van de Indianen. We krijgen de tip om de hyke in Andreas Canyon te volgen. We rijden door woestijnachtige bergen naar de canyon. Als we daar aankomen wanen we ons in een soort oase. Door het water is er midden tussen de bergen een bos van palmbomen ontstaan. Het is bijzonder om te zien dat er tussen deze droge bergen begroeid met cactussen een klein riviertje loopt met daaromheen honderden palmbomen en andere exotische planten. De hyke is erg leuk en we voelen ons een beetje avonturiers op ontdekkingsreis in een onbekend oerwoud. We zien verschillende grote vlinders, groene en blauwe megalibelles, salamanders en zelfs een slang. Best avontuurlijk maar wij krijgen er ook een beetje de kriebels van.

Rond de middag vertrekken we weer, op weg naar LA. Wederom zijn er erg blij met onze TomTom, deze leidt ons in 1x naar het hotel over de drukke snelwegen van the city of angels. Soms rijden we zelfs op een 8-baans weg. Onvoorstelbaar hoeveel verkeer hier rijd. Veel uitzicht over de stad krijgen we niet en als we wat zien zijn het sombere gebouwen gehuld in een dikke laag smog.
Aangezien we nog de middag voor ons hebben gaan we op weg naar het Manss Chinese Theathre op Hollywood Boulevard (the walk of fame). Erg leuk om al die mallote mensen te zien, verkleed als popsterren, filmfiguren of striphelden. We shoppen hier nog wat en gaan weer terug. Als diner hebben we nootjes, chocola en bier. We hebben verder geen honger en geen zin om nog de deur uit te gaan.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten