zaterdag 23 oktober 2010

Dag 2 San Francisco - Yosemite National Park


Dag 2     Dinsdag 27 mei:          San Francisco-Oakhurst (294M-473km)
·         Yosemite National Park

Om vervolgens om half 4 weer wakker te worden: Jetlag! Klaarwakker zijn we maar ons lijf is moe. Later nog even in slaap kunnen vallen maar om 6.15 uur gaat alweer de wekker.
Meteen opgestaan en uitgecheckt. De supermarkt is nog dicht dus maar meteen op pad en onderweg wat eten.
We rijden San Francisco redelijk snel uit, heerlijke die TomTom... Onderweg halen we een broodje, nouja zeg maar gerust een heel stokbrood. Wel zijn de mensen allemaal erg aardig en behulpzaam. We kopen in de supermarkt nog een piepschuim koelbox waar we drinken en eten koel in kunnen houden.

Via een bochtige weg in de bergen waar we steeds hoger komen rijden we richting Yosemite Park.
Het uitzicht wordt steeds mooier en mooier en rond 12.00 uur rijden we het park binnen. Al snel worden we getrakteerd op een schitterende waterval. Een van de velen die we in dit park zullen zien. Allemaal zijn ze even mooi.
In het park besluiten een hike te doen naar een waterval. De route is steil en best vermoeiend maar het uitzicht is het waard.
Hierna rijden de route naar Glacier Point, deze is werkelijk prachtig, de uitzichten zijn als in een natuurfilm. Rijdend over een smalle weg met prachtige bomen, planten en zelfs nog stukken met sneeuw. Eenmaal boven is het nog maar 4 graden en dus erg koud maar als we het uitzicht zien is dit adembenemend.
We vervolgen onze route verder naar Marispova Grove waar we de eerste Sequoia Trees zien. Van te voren gelezen dat deze enorm groot zijn maar wanneer je er werkelijk naast staat voel je je echt maar een klein stipje.
Ondertussen is het 18.30 uur en gaan we op weg naar Oakhurst waar we overnachten. Om 21.30 uu gaat het licht uit. We zijn kapot...




Geen opmerkingen:

Een reactie posten