zondag 24 oktober 2010

Dag 15 Santa Maria - Monterey

Dag 15   Maandag 9 juni:         Santa Maria-Monterey (177M-284km)


Highway 1 here we come!
We staan vroeg op en hebben er zin in, gisteren al een voorproefje highway 1 gehad en dat smaakte naar meer. Wel vinden we het jammer dat het alweer de laatste dag is van de rondreis, gelukkig hebben we daarna nog een paar dagen in het mooie amerika met m´n neef.
We hebben namelijk echt nog geen zin om naar huis te gaan!

De highway 1 volgen we zo´n 200 mijl richting Monterey. De weg kronkelt langs de kust en geeft bijna de gehele route prachtig uitzicht op de grote oceaan die met grote, wit schuimende golven op de rotsen in het helder blauwe water slaat. De stranden zijn goudkleurig en de mistwolken die op sommige plekken erg laag hangen geven een mysterieus effect.
We stoppen regelmatig bij een parkeerhaven om even van het uitzicht te genieten en de schone lucht op te snuiven. Bijna halverwege komen we bij een strand die vol ligt met zeehonden en zeeolifanten. Het is erg grappig om te zien hoe deze beesten de hele dag liggen te luieren op het strand. Een paar zeeolifanten zijn met een elkaar aan het stoeien in de zee en maken daarbij een apart geluid. Boven ons cirkelen grote roofvogels en op de grond lopen tientallen eekhoorntjes die heel bijdehand naar je toe komen om te kijken of je nog wat eetbaars hebt. Al bij al een heel bijzonder gezicht.
We rijden weer verder langs de kust en stoppen regelmatig. Vooral ik wil wel bij elke parkeerhaven stoppen maarja zo schiet het natuurlijk niet echt op. Ik wil voor de zoveelste keer stoppen maar Menno blijft liever even in de auto zitten. Wanneer ik naar de zee beneden mij kijk zie ik opeens 3 dolfijnen zwemmen, gauw haal ik Menno uit de auto en kijken we toe hoe deze dolfijnen zich langzaam door de Pacific Ocean bewegen. Schitterend om te zien.
Rond 15.00 uur komen we aan in Monterey. We besluiten daar nog het Monterey Bay Aquarium te bezoeken. Het is een groot aquarium die vooral de dieren en planten laat zien uit de eigen omgeving. Rond half 6 gaan we op zoek naar ons hotel, eten nog wat bij Denny´s en gaan weer vroeg slapen.
We denken nog even terug aan alle mooie dingen die we gezien hebben. Het lijkt alweer zo lang geleden dat we de eerste dag in San Francisco aankwamen…zucht.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten