zondag 24 oktober 2010

Dag 20 San Francisco - Arcata/McKinleyville

Dag 20 zaterdag 14 juni: San Francisco - Arcata/McKinleyville

We staan vroeg op en gaan gelijk op pad. We rijden vandaag zo snel mogelijk terug naar Arcata omdat daar een plaatselijk festival plaatsvindt. We begrijpen dat het een soort bierfestival is, mensen verkopen hun zelfgemaakte biertjes, er zijn eettentjes en muziek.
In de auto vallen Otto en ik al snel in slaap, Menno zit achter het stuur. Dat we haast maken is blijkbaar ook een tegemoetkomende politiewagen opgevallen. Ik wordt wakker omdat Menno aan ons vraagt of ie moet stoppen? Ik kijk achterom en zie een politiewagen met zijn zwaailichten aan, ook de lichten voor op de auto seinen groot naar ons. Uit de megafoon op het dak horen we: Pull over! Pull over!Voor ons rijd een biker, die helemaal in de war raakt omdat wij niet stoppen en nu denkt dat het voor hem bedoeld is. Ondertussen blijft het uit de megafoon schellen: Pull over! Watch out for the biker! Do not hit the biker! Pull Over!... Eh.... JA Natuurlijk moet je stoppen Men!
We schrikken natuurlijk een beetje maar de politieagent is heel aardig, hij begrijpt dat we toeristen zijn en ziet het voor 1 keer door de vingers. Hij is zelfs zo aardig om ons weer op weg te helpen naar de juiste route.
Wat zijn het toch vriendelijke mensen die amerikanen.
Als we eenmaal weer op de weg zitten en we terugdenken aan wat er zojuist gebeurd is schieten we allemaal vreselijk in de lach.

Als we aankomen op het lokale festival is het er al gezellig druk. We kopen wat bonnetjes om biertjes mee te kopen, deze zijn erg sterk en aangezien ik ben aangesteld als bob is 1 meer dan genoeg.
We vermaken ons prima en als we het gehad hebben gaan we terug naar Otto's huis om wat te eten en daar nog een biertje na te doen.
We bestellen een pizza en maken een kampvuur in de tuin (dit was achteraf niet verstandig maar ach...).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten