zaterdag 18 juni 2011

10 juni Jasper - Banff

Vandaag rijden we van Jasper NP naar Banff NP. De weg die ons hier naar toe brengt heet de Icefields Parkway en loopt recht door de Rockies.
Nadat we eerst wat broodjes hebben gehaald gaan we rond 8 uur op pad.
Onze 1e stop is bij de Athabasca Falls. Het is een mooie waterval en je kan goed zien hoe water zich een weg baant door de rotsen. Zo ook bij de Sunwapta Falls. Dit is ongeveer hetzelfde idee als bij Athabasca alleen dat een wat kleiner formaat.
We vervolgen deze prachtige weg richting Icefield Centre, waar een gletsjer is.
We wagen ons naar de voet van de gletsjer met een korte wandeling naar boven maar het is er bar koud en we moeten over een deel sneeuw heen wat erg glad is. Uitkijken dus. Eenmaal bij de voet zien we door de wolken niet zo heel veel, ook begint het een  beetje te regenen, dus het valt allemaal een beetje tegen.

Wanneer we weer onderweg zijn en genieten van de uitzichten zien we in de verte een beer oversteken. Er staan allemaal al auto's bij en zodra we dichterbij komen is de beer overgestoken en zien we verderop nog een beer. Het zijn twee zwarte beren. Snel stoppen we om te kijken naar de beer die net is overgestoken. Hij loopt nog een beetje rond te snuffelen als ie opeens onze kant op komt lopen. Ik ga snel terug in de auto maar Men blijft stoer nog even staan. Wanneer we weer in de auto zitten kruipt de beer onder de vangrail door en loopt voor onze auto weer de weg op. Het is een schitterend gezicht.

We willen graag naar Peyto Lake maar we missen de afslag (vraag me niet hoe dat kan maar het lukt ons).
We arriveren daarom al bij Lake Louise, het meer is prachtig en het water wonderschoon blauw. Helaas is het vrij bewolkt en kan je dat daarom niet altijd zien.
We besluiten kano's te huren en een half uurtje op Lake Louise te peddelen, nouja dat laat ik vooral aan Menno over natuurlijk... Het geeft wel een hele andere kijk op het meer en het is erg leuk.

Aan het begin van de avond arriveren wij bij ons hotel in Banff, het is een erg gezellig plaatsje, net zoiets als Jasper. Toeristisch maar wel gezellig. We eten weer bij Earls, net als eerder in Vancouver en kijken nog even naar de hockey game. Terug bij het hotel sluiten we de dag af met een ontspannende dip in de hottub.
Vandaag was een superdag, de Icefields Parkway was echt schitterend. We hebben een paar mooie stops gehad maar vooral de weg zelf is geweldig. De uitzichten zijn echt ongelofelijk.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten