zaterdag 18 juni 2011

11 juni Banff - Fairmont Hot Springs

We ontbijten in het hotel en gaan vroeg op pad. We willen het gister gemiste Lake Peyto nog zien en daarna door Yoho NP naar onze eindbestemming Fairmont Hot Springs rijden.
We gaan eerst in Banff nog naar Lake Minnewanka. Helaas laat het weer ons een beetje in de steek en dat verpest redelijk het uitzicht, helaas.
We rijden richting Lake Peyto en wanneer we gearriveerd zijn moeten een klein stukje omhoog lopen voor het uitzicht. De zon is helemaal gaan schijnen voor ons en als we aankomen bij het viewpoint zien we dat het zeker de moeite waard was om voor om te rijden. Het meer is werkelijk schitterend, het turqoise blauwe water, de groene omtrek en de blauw/witte lucht zorgen voor een sprookjesachtig beeld. We kunnen niet stoppen met fotograferen.
Wanneer we Peyto Lake weer achter ons laten zien we een aantal auto's stoppen aan de kant van de weg. Er loopt een bruine beer net naast de weg tussen de bomen. Hij loopt erg snel dus is moeilijk te volgen maar we rijden even met hem mee, erg leuk om te zien.
Op de terugweg stoppen we nog een keer bij Lake Louise, het was gister zo mooi… maar vandaag minder. Het is bewolkt en begint te regenen, het meer heeft vandaag zeker niet hetzelfde effect op ons als gisteren, of misschien komt dat doordat we nu verwend zijn door Lake Peyto?
We nemen de afslag naar Yoho NP en willen hier ook een aantal stops maken. Helaas zijn een aantal van de stoppunten nog gesloten i.v.m. sneeuw. Wel winnen we hier een beetje tijd mee zodat we niet al te laat aankomen bij Fairmont Hot Springs. De naam zegt het al een beetje maar het hotel heeft een soort thermenbaden. Hier gaan we even lekker gebruik van maken dus we relaxen heerlijk een tijdje in de hot springs. We eten bij Dan’s, het enige eettentje naast het hotelrestaurant.
Vandaag weer een prachtige dag. Morgen verlaten we Canada alweer, we kunnen niet geloven dat het zo snel is gegaan. We hebben genoten van Canada. Van de knusheid van Victoria, van de moderne stad Vancouver, de watervallen in Wells Gray, de grootsheid van de Rockies, de prachtige dieren, de schitterende uitzichten, de blauwe meren en de superaardige en behulpzame mounties.
We balen dus een beetje dat we dit land alweer moeten verlaten maar kijken enorm uit naar de komende tijd in de USA, dat maakt alles goed…



Geen opmerkingen:

Een reactie posten