woensdag 8 juni 2011

6 juni 2011 Vancouver

Wederom 4 am; Houdt het dan nooit op! (quote: Carice van Houten in Zwartboek).
Vandaag gaan we lekker toeristisch sightseeing met de hop on-hop off bus. De bushalte is voor de deur van ons hotel, ideaal. Voor we gaan, ontbijten we om de hoek bij een creperie. Ze hebben er heerlijke pannekoeken. Men heeft een gewone, ik een met appel, kaneel en maple sirop.
Ow, wat heerlijk en wat zouden Daf en Thom jaloers op ons zijn, haha.
Eerste stop met de bus is in chinatown, we lopen wat rond in een sen-garden maar verder weinig te zien. We stoppen daarna bij het olympisch vuur. Daar bevindt zich ook the floatplane terminal, leuk om die watervliegtuigjes te zien opstijgen en landen. Volgende stop is Granville Island, heel gezellig met allemaal kleine winkeltjes, een markt en leuk haventje. Hierna gaan we richting Stanley Park. Heel groot park met stukjes strand en het is er erg mooi.
Aan het eind van de middag moeten we de Canucks weer spelen en met Vancouver als hometown zit de sfeer er hier goed in. Een deel van het centrum is afgesloten voor auto’s en er zijn grote schermen neergezet. Hier willen we wel even van meegenieten dus gaan we daar kijken. Mensen zitten midden op de weg voor de grote schermen, het is een heel grappig gezicht. Wel is het er bloedheet en al gauw smelten we weg. We gaan op zoek naar een plek om te eten en een verkoelend biertje. Het wordt weer Earls. Ondertussen staan de Canucks achter tegen Boston, helaas jammer van de sfeer. De eindstand is 8-1, ze zijn helemaal ingemaakt maar het is nog geen einde verhaal, we blijven het volgen.
Vandaag wel een goede impressie gekregen van deze stad, althans het centrum. Er hangt hier een hele relaxte sfeer, leuke mensen, maar de gebouwen zijn echt vreselijk. Dus mooi noem ik deze stad zeker niet. Morgen vertrekken we richting de rocky mountains met als tussenstop Kamloops. We kijken er naar uit. We hebben wel genoeg stad gezien voor een tijdje…





Geen opmerkingen:

Een reactie posten