zaterdag 18 juni 2011

15 juni Yellowstone NP

We hebben enorm slecht geslapen als om half zes de wekker gaat.
Het heeft gevroren en wij liggen in een houten cabin met een grote kier bij de deur, het is ijs en ijskoud in de kamer en we liggen te shaken onder de dekens. We waren hier ook niet helemaal op voorbereid maar om Menno te citeren; “Wat een armoe, wat een armoe”, haha.
We warmen wat op onder de douche, ontdooien de auto en gaan om half zeven op pad, richting Lamar Valley. We gaan hierheen om te kijken of we wat wildlife kunnen spotten zoals beren, wolven, elanden, coyotes en hopelijk nog meer dieren zoals roofvogels, pelikanen, marmotten enz enz.
Wel belooft het een mooie dag te worden, de zon schijnt en er zijn bijna geen wolken te zien.
We rijden hoog door de bergen richting de valley, er ligt veel sneeuw en het is er erg koud.
Het eerst wildlife spotten we al snel, het is een bizon. We wisten dat we deze zouden zien aangezien er héél veel in Yellowstone rondlopen maar we zijn toch verbaasd van de grootte van het beest. Hij is echt enorm. Wel mooi om te zien hoe het dier lekker rustig staat te grazen boven op de berg.
Onze eerste stop is bij de Tower Fall. De waterval is erg mooi en aan de overkant zie ik een zwarte beer lopen dus dat maakt het plaatje helemaal af, super.
Weer verder onderweg komt er nog een bizon onze kant op draven, heel grappig om te zien. We moeten even stoppen zodat het ons kan passeren zonder ongelukken.

Wanneer we in Lamar Valley rijden merk je vanzelf wanneer er wat te spotten valt want dan staan er ongeveer twintig auto’s langs de kant en zijn alle telescopen en telelenzen tevoorschijn gehaald. Het enige wat je hoeft te doen is te stoppen en te vragen wat er te zien valt.
Bij de eerste stop zien we in de verte een grizzly, ze moeten hem wel even aanwijzen want hij is echt ver weg. We zien heel heel heel veel bizons, echt honderden. We stoppen bij een dassenburcht, deze is vlak naast de weg en de jongen zijn met elkaar aan het stoeien.
Wanneer we langs een open veld rijden zien we in de verte coyotes, helemaal zelf gespot.
Op de terugweg door Lamar Valley staat er een hele grote groep mensen te kijken naar 2 grizzlies, ook is daar een wolf en een hert. De wolf is er al snel vandoor en zien we niet meer maar de 2 grizzlies blijven lang rondstruinen op het veld. Af en toe gaat er eentje ook in een poeltje zitten, fantastisch om te zien. Het is vrij ver weg maar het blijft toch heel speciaal om die dieren zo te zien in het wild.
We zien verder nog een pronghorn, een zwarte beer, en nog een grizzly dichterbij, een sandhill crane en het is ondertussen lunchtijd als we bij Mammoth Hot Springs aankomen. We eten snel wat en gaan daarna naar de Mammoth Hot Springs. Daar zien we gelijk bij het begin een slang, hij is nog vrij groot ook.
De Mammoth Hot Springs zijn erg bijzonder maar het ruikt er echt heel smerig, naar rotte eieren vanwege de zwavel. Na Mammoth gaan we naar Norris, hier zijn verschillende springs en geysers.
Het is zo’n bizar gezicht, de groene bergen en dan opeens grote rookpluimen die van de geysers afkomen. De springs zijn af en toe echt supermooi met heel helder blauw of groen water.
Aan het eind van de middag rijden we naar West Yellowstone, net buiten het park. Hier willen we wat eten en de hockey game kijken. Het is de finale en we zijn benieuwd wie er nu uiteindelijk de stanley cup wint. Helaas verliezen de Canucks en wint Boston. Het is voor ons ook weer tijd om terug te gaan want het is nog zeker een uur rijden naar Canyon Village.

We zien de zon langszaam achter de bergen zakken en zijn moe maar voldaan. Vanavond zetten we de kachel heel hoog en trekken warme kleren aan, goed voorbereid onder de wol dus. Hopelijk houdt de kou ons nu niet meer wakker.














Geen opmerkingen:

Een reactie posten