zaterdag 18 juni 2011

14 juni Bozeman - Yellowstone NP

Wanneer ik naar buiten kijk is het helemaal opgeklaard, de dag kan niet beter beginnen. Vandaag naar Yellowstone dus mooi weer is van harte welkom.
We nemen de route richting Gardiner, hier is een mooie poort die de ingang van het park aangeeft.
Eenmaal in het park besluiten we eerst naar het visitor centre te gaan. Het is ondertussen al begin van de middag en weten niet goed wat te doen. Het park is groot en de afstanden groot dus moeten we even kijken wat het handigste is. We besluiten bij het visitor centre een film te kijken over Yellowstone, het geeft een goed beeld van hoe het park is gesticht. Het was het eerste National Park en ook het grootste van de USA.
Hierna gaan we richting onze Lodge. Dit is gelegen in Canyon Village, wat vrij centraal in het park ligt, ideaal uitgangspunt dus. We weten alleen niet zo goed wat we er bij moeten voorstellen en als we om 15 uur in gecheckt zijn en de deur openen van onze cabin ziet het er toch wel erg primitief uit. Maar ach we mogen niet klagen, alles wat we nodig hebben is er en daarbij is het midden in het park, dat is het belangrijkste.
We hebben nog wat tijd over dus gaan de waterval in de Grand Canyon van Yellowstone bekijken.
Dit ligt vlakbij Canyon Village dus dat is makkelijk. De waterval is prachtig, zo ook de canyon. We maken nog een kleine wandeling en genieten van het uitzicht. Het is een prima begin van ons avontuur in Yellowstone.
’s Avonds vroeg te bed want morgen vroeg uit de veren voor het wildlife spotten.
De wekker gaat al om half zes…  WELTRUSTEN!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten