woensdag 29 juni 2011

25 juni New York City

Het zonnetje schijnt, ontbijt zit er in dus we kunnen er tegen aan.
We kopen kaartjes voor de hop on/hop off bus. Je kan verschillende tours doen, wij besluiten als eerste de downtown tour te doen.
Het is heerlijk vertoeven bovenin de bus met het zonnetje en een leuke gids.
We stoppen als eerste in soho, een populaire wijk van New York. Vanaf hier lopen we richting ground zero.
Op dit moment worden 2 nieuwe WTC torens gebouwd, deze worden nog hoger dan de vorige. Daarnaast komt er op de plek van de oude torens een memorial site. Een preview hiervan is te zien vlakbij ground zero en we nemen hier een kijkje. Als ik al die beelden en foto's zie van 9/11 krijg ik toch wel weer behoorlijke kippenvel. We lopen wat rond langs het hek maar je krijgt niet een heel goed beeld van de plek zelf. Over 4 jaar zijn de nieuwe torens klaar en dan zijn de WTC torens weer de hoogste punten van New York.

We stappen weer op de bus richting Battery Park. We nemen de ferry naar Staten Island. Deze is gratis en vaart langs het vrijheidsbeeld. Het is enorm druk op de boot, beetje te druk eigenlijk. Gelukkig op de terugweg wat minder en krijgen we een beter uitzicht op het vrijheidsbeeld en de skyline. Schitterend gezicht en heel gaaf om te zien.

We nemen de bus terug naar Times Square om daar alle gekte van te zien. Het is inderdaad gekte daar, al die schermen, al die mensen, al die toeterende taxi's.

Hierna gaan we even terug naar het hotel, eten wat om daarna de night tour met de bus.
Het is al vrij donker als we opstappen bij Times Square, de gids is een zeer humoristische man, we lachen ons rot. De tour rijd door een deel van Manhatten en een deel door Brooklyn. Het is fantastisch gezicht als we over de Manhattan Bridge rijden. Al die lichtjes, de grote gebouwen, het is ongelofelijk. Helaas zijn er geen stops tijdens deze tour dus kunnen we  het niet mooi vastleggen maar ik denk niet dat we het ooit zullen vergeten.

Na de tour lopen we naar het Empire state building. Het is ondertussen 12 uur 's nachts dus hopelijk niet zo druk meer. En inderdaad, de rij is niet zo heel lang. Ik zie er wel een beetje tegenop op zeker 350 meter omhoog te gaan met mijn hoogtevrees. We gaan eerst 80 verdiepingen omhoog met de lift en als we daar aankomen voel ik het gebouw al bewegen, vreselijk eng maar ik wil toch het uitzicht zien.
De laatste 6 verdiepingen doen we met de trap en als we dan bovenop staan is het zeker de moeite waard.
Hoever je ook kijk, overal zijn lichtjes. Het is heel heel mooi maar ik ben blij als we even later weer helemaal beneden staan...
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten