woensdag 29 juni 2011

26 juni - New York City

Vandaag de 2e dag in New York en het is er erg warm en zonnig.
We besluiten vroeg naar Rockefeller Centre te gaan waar je ook een observation deck hebt, Top of the Rock genaamd. Deze is wat minder hoog als Empire State maar evengoed is het uitzicht supermooi, juist ook omdat je de empire state building kan zien.

We hadden eerder gehoord dat vandaag de Gay Pride zou zijn op 5th avenue. En een paar dagen geleden is er een wet aangenomen in de staat New York waardoor homoseksuelen nu legaal mogen trouwen. Hierdoor verwachten ze heel veel aandacht voor de gay pride. We besluiten ook even een kijkje te nemen en inderdaad is het er megadruk. We blijven zo;n 2 uur kijken, het is heel leuk maar lang niet zo extravagant als we verwacht hadden.

Het is ondertussen halverwege de middag en we willen nog de uptown tour doen met de bus. De rijd langs central park en door Harlem. Het geeft weer een heel ander beeld van New York.

's Avonds nemen we de taxi naar Soho, hier eten we in een heel leuk klein restaurantje 'Jacques', op Prince Str. Daarna gaan we naar een barretje, Fanelli's, het lijkt in het begin een beetje tegen te vallen maar uiteindelijk hebben we hier een zeer gezellige avond, alweer onze laatste van de vakantie....
We kunnen maar niet geloven dat het zo snel is gegaan. We kijken terug op 4 fantastische weken waarin we ontzettend veel gedaan en gezien hebben. Waarin we vele mijlen hebben afgelegd en ontzettend genoten hebben.
We hadden zolang naar deze vakantie uitgekeken en het heeft alles waargemaakt. We komen er niet uit wat nu het absolute hoogtepunt is want deze waren er eigenlijk alleen maar.
Het gezellige Victoria, wat absoluut mijn hart heeft gestolen, Wells Gray met onze eerste ontmoeting met de zwarte beer en de prachtige watervallen, Jasper en Banff met hun mooie Icefields Parkway, de grootse Rockies, de mooie uitzichten in Montana, het niet te evenaren Yellowstone, het vele wildlife, de fantastische kust van Washington, alle leuke plaatsjes, de altijd vriendelijke amerikanen, alle natuurparken, en natuurlijk the city that never sleeps, New York, waar je je nooit zal kunnen vervelen. En nog zoveel zoveel meer....








Geen opmerkingen:

Een reactie posten