woensdag 8 juni 2011

3 juni - Victoria

Vandaag weer vroeg wakker maar niet zo vroeg als gister; pas om 4 uur. Daarna zelfs nog even kunnen slapen maar evengoed vroeg op. Bij Wallmart hadden we broodjes en beleg meegenomen dus kunnen gelijk lekker ontbijten op de hotelkamer.
Eenmaal aangekleed gaan we langs de receptie om te informeren naar de orca whale wachting tours. Ze hebben die dag en ook al die hele week nog geen orca gespot maar we besluiten evengoed een tour te boeken die om 2.30 pm vertrekt. Daarna gaan we het centrum in om Victoria te verkennen. We beginnen in Chinatown maar dat is 1 klein straatje en stelt echt niks voor. We lopen verder het centrum in en het ziet er allemaal heel gezellig uit. Leuke winkeltjes, leuke restaurantjes en pubs. Het is wel toeristisch maar op een of andere manier vinden het we het allebei heel erg leuk en voelen we ons thuis.
Om 2 pm moeten we ons melden bij de touroperator op Fishermans Wharf. De jongen die ons helpt blijkt een Nederlander te zijn en we maken een praatje. Hij heeft dit altijd al willen doen en dit is nu
zijn 3e seizoen. He’s living the dream, erg leuk om te zien.
We vertrekken om 2.30 pm in the eagle wing met 1000 pk, ik kan niet wachten tot we eindelijke die haven uit zijn en full speed gaan maar Men is een beetje bang voor zeeziekte. The captain en co-captain zijn erg leuke mannen, geven veel info en maken grappen. De sfeer is erg leuk.
Eenmaal buiten de haven gaat de captain full throttle en varen we met zo’n 65 km/u, heerlijk die wind. We varen langs de kust en ik denk bovenin een boom al een bald eagle te zien, Men gelooft me niet maar ik maak er toch een foto van. (Foto geopend op de laptop en het is een bald eagle, dus ik heb echt geen bril nodig!). We stoppen bij een aantal kleine eilandjes waar zeehonden, zeeleeuwen en zeeleeuwen liggen te luieren in de zon. Heel grappig die luie beesten.

Terug bij de kust gaan we op zoek naar otters en bald eagles. Even verderop zien we een bald eagle op een nest. Heel gaaf. En zodra we verder  varen laat nog één zich zien op wat rotsen. Helaas geen otters en helaas ook geen killer whales. De captain legt uit dat we een stuk verder op zoek gaan. Het is leuk varen met die snelheid maar we zien niks, geen orca’s… ik baal als een stekker maar had er al een rekening mee gehouden.
Er is wel een bultrug gespot en deze zoeken we op. We moeten even wachten voor we ‘m zien maar de captain spot ‘m uiteindelijk even verderop. We gaan er gelijk op af maar omdat de walvis elke keer onderduikt en we geen idee hebben waar ie zich weer laat zien is het lastig te volgen. Af en toe horen we de walvis weer bovenkomen door de splash water die het spuit door de blowhole. Dat is echt een mooi geluid. Wanneer we weer aan het wachten zijn totdat de walvis zich laat zien horen we ineens heel hard het geluid van de blowhole, de bultrug bevindt zich op zo’n 10 meter van onze boot. Prachtig gezicht en we genieten. Het is  geen orca maar het maakt heel wat goed.
Terug in de haven gaan we er gelijk vandoor want de parkeermeter is namelijk al verlopen. We halen wat eten bij Wallmart, lekker makkelijk, en gaan terug naar het hotel.
Het was echt een hele leuke dag.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten