vrijdag 3 juni 2011

Woe 1 juni Amsterdam - Seattle

Hé hé, eindelijk languit op bed in Hotel Max te Seattle. Het was een lange dag, en wanneer ik dit schrijf is het thuis 2 uur ’s nachts. Hier is 5 uur ’s middags en we zijn al ruim 20 uur op.
De dag begon vroeg, 5 uur vanochtend ging het wekkertje, niet echt wat je noemt het ultieme vakantiegevoel… gelukkig maakt het vooruitzicht alles goed.
Tiny (nu weer) Vlassnor bracht ons naar schiphol en wanneer je daar binnenstapt begint de vakantie gevoelsmatig toch echt pas. Op Schiphol blijken onze koffers te zwaar… Dit gaat ons 100,- per kilo overgewicht kosten, slik. Toch maar even wat extra bij de handbagage gedaan.
Na een korte vertraging stijgen we zo rond 10.30 uur op voor een vlucht van 10 uur. We zien er allebei wat tegenop maar de vlucht verloopt goed. We kunnen allebei wat slapen en de films zorgen er ook voor dat de tijd snel voorbij gaat. Wel een opluchting als we dan na 10 uur geland zijn.
Het wachten voor customs en border protection duurt erg lang. Natuurlijk zijn er weer een paar eigenwijze Hollanders die de boel ophouden. Na de bagage de huurauto ophalen. Het is een, nu nog spierwitte, Toyota Rav4 en we zijn er helemaal blij mee.
De GPS zorgt ervoor dat we met 20 min bij het hotel zijn. We parkeren de auto in de garage aan de zijkant van het hotel waarna er een medewerker lachend naar ons toekomt. Ze hebben namelijk valetparking maar wij hadden hem zelf al weggezet, haha.
Na een korte rustpauze gaan we de stad in. We gaan naar Pikes Place Market. Het ziet er erg leuk en gezellig uit maar van de bekende visgooiende martkoopmannen zien we niet zoveel.
We slenteren naar de andere kant van het centrum richting de Space Needle. Het is nog een aardige wandeling maar dat is wel lekker na 10 uur stilzitten. Op de terugweg eten we wat bij Zeeks. Het is nog vroeg, 16 uur, maar het is toch een rare dag. Wel zijn de mensen allemaal weer zo vriendelijk en zo behulpzaaam.
Nu dus eindelijk op bed, languit en nog even tv kijken. Er is genoeg op tv, voornamelijk sportnieuws met de NBA finals going on, LEUK!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten