zaterdag 18 juni 2011

16 juni Yellowstone NP

We worden pas wakker van de wekker, om half zes, maar het is weer ijskoud. De kachel is uitgegaan en de dekens en warme kleren zijn niet genoeg om ons warm te houden. We zetten snel de kachel aan om nog even op te warmen en gaan weer vroeg de deur uit.
Vandaag rijden we naar het zuiden richting Yellowstone Lake. Helaas is het weer vandaag een stuk minder mooi, het is bewolkt en erg koud, zo’n 3 graden als we wegrijden.
De hele route richting het meer spotten we weinig wildlife, alleen heel in de verte een grizzly.
Onze eerste stop is bij Mud Volcano, alweer zó apart. Het bubbelende modder, de grote rookpluimen, de groene achtergrond, de geur…

Bij het meer stoppen we af en toe om te kijken naar het mooie uitzicht maar het is erg koud dus we blijven niet te lang buiten de auto.
Net voorbij Lake Village staan er echt enorm veel auto’s en we zien al snel waarom. Op een veldje, niet te ver van de weg loopt een moeder grizzly met 2 jongen. Ze struinen over het veld en wroeten in de grond, het kleinste beertje doet op een heel speelse manier ook mee, echt helemaal geweldig om te zien. We blijven zeker een half uur kijken en het maakt ons niet uit dat we sterven van de kou.

We rijden verder en gaan naar Old Faithful, deze geiser is een van de bekendste bezienswaardigheden van Yellowstone en de eruptie intervallen zijn tussen de 40 en 126 minuten. We hebben ondertussen erge honger gekregen en gaan eerst even wat eten. Wanneer we net aan het eten zijn zien we vanuit het raam Old Faithful zijn werk doen… hopelijk hoeven we niet lang te wachten voordat de volgende eruptie is. Ze kunnen redelijk inschatten wanneer de volgende is en we hoeven maar zo’n 45 minuten te wachten. Ideaal. Ook is de zon even gaan schijnen en we nemen plaats op een bankje. De uitbarsting is echt schitterend, ook het geluid ervan is indrukwekkend, heel gaaf.
De volgende stoppen zijn bij de geisers op Firehole road. Ook is hier de Grand Prismatic Spring, deze is hele bekend. De spring is zoals zijn naam al zegt heel groot en heeft prachtige kleuren. Dit zien we ook op het plaatje maar verder zien wij er niks van. Door de kou komt er enorm veel stoom van de spring af en zien we helemaal niks. We kunnen er wel om lachen en na al het moois wat we al gezien hebben maakt het ons niet zoveel meer uit.
Aan het eind van de middag zijn we weer terug in Canyon Village, we eten snel wat en gaan daarna lekker relaxen.
Yellowstone heeft al onze dromen waargemaakt, wat een geweldig mooi park. Helaas hebben we niet alles kunnen zien in deze 2 dagen, daar is het park veel te groot voor. Graag hadden we wat meer hikes willen doen maar dit misschien voor een volgende keer…wie weet.
Als ik voor het slapen ga nog even naar buiten kijk zie ik dat het sneeuwt, brrr….
dat wordt weer afzien vanacht.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten