vrijdag 10 juni 2011

8 juni 2011 Kamloops - Jasper

We zitten in het ritme en dat is te merken want als de wekker gaat wil ik het liefst nog lekker blijven liggen.
We hebben een aardige rit voor de boeg naar Jasper. We treuzelen en het is uiteindelijk 9 uur als we op weg gaan. We willen een tussenstop maken in Wells Gray Park. Dit park staat bekend om zijn watervallen.

We moeten even zoeken naar de ingang maar rond 11 uur komen we aan bij Wells Gray. We vragen wat info bij het visitors centre en daarna gaan we het park in. We hebben niet de tijd om het hele park te zien dus gaan we alleen het begin bekijken. Hier zijn 3 watervallen en een uitkijktoren. De eerste waterval is direct al prachtig. Goh wat een mooie natuur toch hier.
We rijden verder naar de uitkijktoren. Wanneer we uitstappen lopen we hele relaxed naar de toren en de trap op. Als ik richting de parkeerplaats kijk zie ik opeens een zwarte beer lopen op het grasveldje. Hij loopt lekker te struinen over het veldje en alle paardebloemen op te peuzelen. Het is een heel gaaf gezicht en maak ik heel wat foto's natuurlijk. We hebben goed uitzicht vanuit de uitkijktoren. De beer gaat er zelfs helemaal bij liggen. Heel schattig om te zien maar alle waarschuwingsborden geven aan dat deze dieren echt niet ongevaarlijk zijn. Ik durf dus ook echt niet terug te lopen naar de auto, dat wordt dus even wachten totdat de beer is uitgegeten.
Uiteindelijk loopt ie weer verder en gaan wij terug naar de auto. We rijden van de parkeerplaats af en daar staat de beer weer, nu maar zo'n 4 meter van onze auto af. Hij doet net of ie ons niet ziet en eet lekker door. Wij rijden daarna ook weer door maar wat gaaf! We zijn helemaal een beetje verliefd geworden.
De 2 overige watervallen zijn ook schitterend. Eentje wordt de mini-niagara genoemd vanwege zijn brede vorm. Hier kun je heel dichtbij komen en je moet oppassen anders lig je zo in de rivier en wordt je die waterval af geslingerd,. Het is wel een mooi gezicht en wat een geweld dat watern. Het geluid is fantastisch.

Rond 2 uur verlaten we het park en rijden verder richting Jasper. Dit is het stadje middenin Jasper NP, vlak over de grens van Alberta. Het is hier ook een urr later dus wanneer we aankomen is het ondertussen half 8 lokale tijd. We gaan lekker uit eten en daarna relaxen. Morgen op tijd opstaan voor een hele dag Jasper NP.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten