woensdag 29 juni 2011

21 juni Olympic NP

We hebben vandaag de hele dag de tijd om Olympic NP te verkennen. Het is park is alleen zo groot dat het nooit lukt om alles te zien. Het park bestaat uit 2 delen. Het grootste deel heeft als centrum de Olympic Mountains en heeft verschillende regenwouden. Het andere deel is een stuk kustlijn.

Wanneer we wegrijden schijnt de zon al. Wat heel bijzonder is in dit gebied want de meeste tijd van het jaar regent het hier en het is bijna altijd bewolkt.

Onze eerste stop is Ruby Beach, dit strand staat bekend om een grote rots die voor de kustlijn staat. Daarnaast staan de stranden bekend om het vele drijfhout wat aangespoeld is. Het is een beetje mistig al we daar aankomen maar dat doet niet af aan het uitzicht. HEt strand is werkelijk prachtig, alle bomen, het drijfhout en de rotsen geven een heel ruig effect. We struinen daar wat rond en gaan daarna verder richting Hoh Rainforest. Hoh rainforest is een van de regenwouden in het park.

We besluiten een hike te doen in het Hoh rainforest. Het is heel apart, zo regenwoudachtig, dat verwacht je niet in een.... regenwoud. De bomen zit vol met mos, er staan heel veel varens en dat voelt allemaal een beetje exotisch aan, zeker met het zonnetje wat door de boomtoppen heen schijnt.
We lopen naar de rivier en daarna weer terug.

Na Hoh Rainforest gaan we richting Rialto Beach. Dit schijnt ook een heel mooi strand te zijn. Helaas begint het weer een beetje om te slaan en door de bewolking is het uitzicht wat minder mooi maar evengoed is het er prachtig. Ook nemen we even een kijkje bij het strand van La Push en gaan daarna richting het plaatsje Forks wat net buiten het park ligt om wat te eten.
Na het eten is het nog ruim een uur terug rijden naar het hotel, al we hier aankomen schijnt de zon weer en kunnen we nog even genieten op het strandje aan het meer. Heerlijk.











Geen opmerkingen:

Een reactie posten